10 predlogov za krajšanje časa v samoizolaciji

          Pozdravljeni! Kako ste? Kot že veste, smo za vsaj štirinajst dni prekinili vsa druženja, koncerte in vse, kar bi vključevalo večje število ljudi. Želimo namreč zaustaviti širjenje novega virusa Covid-19. Da vam v tem času ne bo ravno dolgčas, pa imam za vas pripravljenih 10 predlogov za krajšanje časa v samoizolaciji.

1. Preberite kakšno knjigo.

          Vem, kaj boste rekli. Spet začenja s temi knjigami. Ne morem pomagati. Knjige so bile in tudi še bodo velika stalnica v mojem življenju. Čeprav se nam včasih zdi, da nimamo časa, da bi karkoli prebrali, pa lahko temu izgovoru zdaj rečemo: Nasvidenje! Zdaj je namreč čas, ko se je svet zaustavil, ulice samevajo, mi pa imamo čas, da se malce posvetimo sebi in v roke vzamemo tudi kakšno dobro knjigo. Verjamite, ne bo vam žal.

2. Pojdite na sprehod.

          Vem, sedaj moramo upoštevati distanco in ne biti tako blizu drugih ljudi, a to ne pomeni, da ne smemo niti malo zapustiti svojega doma. Lahko imamo majhen sprehod po svojem dvorišču, odidemo v gozd na sveži zrak, če imamo kakšnega blizu svojega doma ali pa enostavno posedimo malo na klopci pred svojim domom. Tako bomo lahko malo spočili svoje možgane in se "preluftali".

3. Poglejte kakšen film/gledališko igro

          Zdaj je tudi čas, da se malce sprostimo. Pa če to tudi pomeni, da se zleknemo na kavč pred televizijo in si ogledamo kakšen dober film. Drugače tako ali tako ponavadi nimamo časa za to. Dobra stvar pa je še to, da je včeraj SNG Drama Ljubljana na svojem Youtube kanalu objavila gledališko igro Misterij Buffo, ki si jo lahko ogledate v celoti. Za popestritev teh dni pa SNG Drama Ljubljana ni edina, ki je začela to delati. To je storil tudi Vid Valič, ki je pred enim tednom objavil celotno predstavo Tvoj bodoči bivši mož. Tako se boste še malce nasmejali. 

4. Naučite se nekaj novega.

          Zagotovo obstaja nekaj, kar se že zelo dolgo želite naučiti, a vam zaradi vašega polnega urnika ni nikoli uspelo uresničiti. Zdaj imate čas in priložnost za nove izzive. Zagrabite jih!

"Nisi mišljen, da bi počel tisto, kar je lahko. Mišljen si za to, da si vedno postavljaš nove izzive"
(Justin Timberlake)

5. Napišite kakšno pesem / zgodbo / spis

Čeprav se nam včasih zdi, da nimamo v življenju nič koristnega, kar bi lahko zapisali ali pa enostavno ne najdemo nobenega navdiha, je resnica to, da se nam navdih ponudi takrat, ko ga najmanj pričakujemo. Verjemite mi, velikokrat se to zgodi, če si le lahko dopustimo in pustimo svoji kreativni žilici, da zaživi.

6. Poslušajte glasbo.

          Glasba je lahko zdravilo. Še posebej v tem času. Enostavno se prepustite glssbi, ki jo radi poslušate in poglejte, kako hitro se bo vaša volja spremenila na boljše.

Vir slike: https://tajaknez.wordpress.com/kaj-je-glasba/


7. Pogovarjajte se s svojimi hišnimi ljubljenčki.

         Vem, ta je malce nora, ampak resno. Tako kot ljudje rabijo tudi naši hišni ljubljenčki kdaj malo pozornosti in ljubezni. Zato se pa pogovarjajte, družite in crkljajte s svojimi hišnimi ljubljenčki. Živali vam bodo hvaležne.

8. Plešite.

          Mislim, da se ne motim, ko rečem, da se vsak človek kdaj rad malce znori in pokuri vso svojo energijo. In ples je za to ravnopravšnji. Pa še dobra telovadba je :-)

9. Kuhajte / pecite

          Ljubezen gre skozi želodec, pravijo. Zdaj, ko imate čas, lahko posežete po kakšnem receptu, ki ga že zelo dolgo hočete peizkusiti, ampak za to nikoli niste imeli časa. Tako se boste sprostili, zabavali, na koncu pa še dobro jedli. 

Spite. 

          Če se res v nobeni stvari za krajšanje časa niste našli, se boste pa zagotovo našli v tej. Veliko ljudi zaradi svojega polnega urnika včasih pozabi na kakovosten spanec. Tudi jaz sem med temi ljudmi. Zdaj imate čas, da vsaj malo popravite svoj urnik spanca, da boste potem ko se spet vrnemo na ustaljene tire polni energije in pripravljeni na nove izzive.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Veliko ljudem je v tem času dolgčas. Ne smemo pozabiti, da smo v tem skupaj in, da lahko s tem, ko ostajamo doma prispevamo k zajezitvi virusa in rešimo tudi kakšno življenje. Mogoče tudi svojega. Zato #Ostani doma.

Želim vam lep večer.
Tamara Belec



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Dejan Marinčič – podjetnik, ki mi je spremenil pogled na življenje

Embracing the Unexpected: My Erasmus+ Journey in Spodnje Vrtiče

Vanessa Bera: Zgodba o pogumu, ljubezni in boju za življenje